zaterdag 27 september 2008

Hoe kies ik mijn nieuwe mobieltje

Is het weer bijna zover? Mag je weer een nieuw mobieltje uitzoeken? En waarom is het steeds weer zo lastig om de 'juiste' te kiezen?

Het aanbod (nieuwe) mobieltjes is groot. Bij elke nieuwe technologie (of verbetering van bestaande technologie) wordt er weer een tig aantal nieuwe mobieltjes gelanceerd. Als consument is het bijna onmogelijk om constant bij te houden welke mobieltjes er zijn.

Om het zoeken naar een leuk mobieltje iets makkelijker te maken, kan je de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar de website GSMweb.nl. (Hier vind je een groot aanbod aan toestellen.)
  2. Druk op Lost toestel bovenaan in het menu. Je komt op een pagina waar alle toestellen zijn gesorteerd per leverancier. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor Nokia, of voor Sony Ericsson (S.E.), dan zie je direct waar je moet zijn.
  3. Klik op de individuele foto van de toestellen die je leuk vindt.
  4. Noteer het type nummer van je favoriete toestellen.
  5. Open in een nieuwe browser de website www.YouTube.com
  6. Geef het type nummer van een favoriet op, en zoek naar een review (of ander filmpje waar je het toestel duidelijk kan zien). De meeste nieuwe toestellen zijn te vinden via YouTube :)

That's it!

Door vooraf het toestel te bekijken via YouTube krijg je een beter beeld van hoe het toestel er in de werkelijkheid uitziet. (Jaja, het komt namelijk nog wel eens voor dat een toestel er in de werkelijkheid net even iets anders uit ziet dan op de foto.)

En waar koop je je mobiel? Dat mag je zelf weten. Kijk hier en daar rond naar leuke aanbiedingen. In ieder geval wordt dit een stuk makkelijk wanneer je eenmaal weet wat je wilt kopen.


Voorbeeld van twee reviews:

Sony Ericsson S500i:


HTC Diamond Touch:

Geen opmerkingen: