vrijdag 19 december 2008

Zuremook of Zure Mook?

Zuremook als zoekmachine experiment

Een paar dagen terug zijn we met z'n vieren (4 SEO liefhebbers) een Google Challenge gestart. Het is de bedoeling om het woord Zuremook (een niet-geindexeerde zoekterm) zo hoog mogelijk in de zoekmachine te krijgen.

Wie zich bezighoudt met zoekmachine optimalisatie, weet als geen ander dat Google de enige zoekmachine is die écht telt.

Aangezien Zuremook op dit moment nog niet in Google bestaat, is het natuurlijk geen kunst om op de eerste pagina te komen :-)

Toch is dit een leuk en interessant experiment. Hieronder zie je een aantal vragen en gedachtes die met deze Zuremook-challenge te maken heeft. Over een maand zal het een en ander duidelijk zijn geworden.

  • Het eerst geindexeerde artikel dat Zuremook bevat, heeft uiteindelijk de meeste recht van spreken?
  • De autoriteit van het domein weegt zwaarder dan de frequentie van de zoekterm Zuremook?
  • Is linkbuilding belangrijker dan de pagina optimalisatie voor het woord Zuremook?
  • Hoe (in)stabiel zijn de resultaten over een maand (bij de zoekterm Zuremook)?


Wat is een Zure Mook/Zuremook?

De Zuremook is een vissoort. Aldus een kenner. Hieronder zie je een plaatje van een Zure Mook.



Wil je meer weten over de Zuremook? Lees Zuremook: wat is dat?

Zie ook:

dinsdag 2 december 2008

Internet delen via je mobiel - Haal meer uit je HTC Diamond Touch (3)

Ben je de gelukkige bezitter van een HTC Diamond Touch? En heb je een abonnement voor Internet op je mobiel (bijv. Web 'n Walk)? Geweldig! Er is namelijk een hele makkelijke manier je Internet verbinding te delen voor andere apparaten!




Internet delen is handig wanneer je bijvoorbeeld met een laptop in de trein zit en even het Internet op wilt. Je kan nu vanaf je laptop, via je mobieltje, het Internet op.

Een andere handige toepassing voor dit snufje is het volgende: nieuwe computer installaties.
Stel je installeert zo af en toe een PC voor een vriend of kennis, dan klinkt het je vast bekend in de oren dat je op een bepaald punt (hardware) drivers moet installeren. Tegenwoordig gaat dit vrij makkelijk, omdat je de meeste drivers direct van het Internet kan downloaden. Maar wat nu als uitgerekend de driver van je netwerkkaart geinstalleerd moet worden? Precies! Deel de Internet verbinding van je mobiel en ga vanaf je PC het internet op via USB of Bluetooth!

Je kan op de volgende twee manieren Internet delen vanaf je Diamond Touch:

  • Internet delen via een USB verbinding
  • Internet delen via Bluetooth
Internet delen m.b.v. een USB verbinding is reeds uitgelegd in het artikel 'Internetten via je mobiel - Haal meer uit je HTC Diamond Touch (1)'.

Hieronder wordt in een aantal stappen uitgelegd hoe je via Bluetooth je Internet kan delen vanaf je mobiel. We gaan er vanuit dat je vanaf je laptop via je mobiel het Internet op wilt.

  • Schakel Bluetooth in op zowel je laptop als mobiel
  • Kies op je mobiel: Start > Programma's
  • Mobiel: Kies Gedeelde internetverbinding
  • Mobiel: Selecteer bij Pc-verbinding Bluetooth PAN
  • Mobiel: Druk op verbinden *)
  • PC: Ga naar je Bluetooth Manager en kies Apparaten zoeken binnen het menu Netwerktoegang


  • PC: Wacht tot het apparaat (je mobiel, Diamond Touch) gevonden is
  • PC: Selecteer je mobiel, en kies verbinden

*) Note: voordat je onderstaande stappen kan uitgevoeren, kan het nodig zijn dat je eerst zogenaamde 'pair bonding' tussen je laptop en mobiel realiseerd. Om deze manier geef je je laptop toegang tot je mobiel (en omgekeerd). Dit valt buiten de beschrijving van dit artikel. Kom je er echt niet uit, laat dan maar even een berichtje achter.

Als alles goed is gegaan, kan je nu Internetten vanaf je laptop (via je mobiel). Raadpleeg eventueel je telefoon (netwerk) provider om te controleren of het in jouw situatie wel is toegestaan om op deze manier gebruik te maken van het Internet.

Zie ook: