donderdag 20 november 2008

Goedkoper SMSjes versturen in het buitenland

SMS (Short Message Service) berichtjes zijn leuk, zolang je ze vanuit je bundel kan versturen. Maar, wanneer je in het buitenland en een sms wil versturen, komen er meestal extra kosten bij. Deze kosten kunnen hoog oplopen! Dit kan makkelijker en goedkoper!

De truuk voor het goedkoop smssen, zit hem in de online diensten die de meeste mobiele providers aanbieden. Bijvoorbeeld T-Mobile biedt je de mogelijkheid om in te loggen en online een smsje te versturen. Niet alleen gaat het online typen van een sms sneller, maar bovendien wordt deze sms rechtstreeks vanuit je bundel verstuurd. Ook wanneer je je in het buitenland bevindt!




Dus, wanneer je (langere tijd) in het buitenland zit, probeer dan je smsjes te versturen via de online diensten die je provider aanbiedt.

Opmerking: het ontvangen van smsjes is (voor zover ik weer) zowel in het binnenland als in het buitenland gratis, dus daar hoef je je niet druk om te maken.

Zie ook:

vrijdag 14 november 2008

Huidig weeknummer als plaatje

Vraag jij je wel eens af wat het huidige week nummer ook alweer is? Of heb je misschien een eigen website waar je het weeknummer van de huidige week wilt tonen? Dit kan op een hele gemakkelijke manier.

De website http://www.datkanikzelf.nl biedt hiervoor een plaatje aan, waarmee het wel heel gemakkelijk wordt om ergens op je site altijd het huidige weeknummer af te beelden!

Het plaatje komt er als volgt uit te zien:



De link/URL van dit plaatje is:


Dat is handig!

dinsdag 4 november 2008

TomTom op je mobiel - Haal meer uit je HTC Diamond Touch (2)

Een tijdje terug heb ik TomTom op mijn mobiel (HTC Diamond Touch) geinstalleerd. Het was niet moeilijk, maar je moet net even weten hoe. Hieronder zal ik proberen uit te leggen hoe je TomTom Navigator op je HTC Diamond Touch krijgt.




TomTom downloaden

Download de volgende drie onderdelen/bestanden:
  • TomTom Navigator 7
  • TomTom Map 'Western Europe' (of een andere kaart naar keuze)
  • TomTom voices (=stemmen)

Natuurlijk is het de bedoeling om TomTom in de winkel te kopen, en deze op je mobiel te installeren. Zo weet je zeker dat je een geldige licentie hebt, en bovendien heb je recht op support (hulp). Heb je officieel TomTom aangeschaft, maar wil je alsnog TomTom downloaden, zoek dan (bij voorkeur op Torrent sites) naar bovenstaande onderdelen/bestanden. Heb je geen idee waar je deze bestanden kan vinden, laat dan even een berichtje achter.


TomTom installeren

Zoals ik eerder al aangaf, is het installeren van Tom Tom op je mobiel niet moeilijk. Je moet gewoon even weten hoe. Heb je alle bovenstaande bestanden gedownload? Volg dan de onderstaande stappen om Tom Tom te installeren.

1. Maak verbinding met je mobiel m.b.v. Microsoft ActiveSync.

2. PC: Klik op 'Verkennen' om de bestanden op je mobiel in een nieuw venster weer te geven.

3. PC: Kopieer het programma Tom Tom Navigator (het .cab bestand; waarschijnlijk iets als 'TT_Nav_7.450.9028_repack3-qvga-black.cab') naar de hoofdmap op je mobiel.

4. Mobiel: Start de Verkenner op je mobiel en open het .cab bestand.

Volg de stappen op je scherm (mobiel) om Tom Tom te installeren. Vanuit het menu Programma's op je mobiel kan je TomTom opstarten. Als het goed is zal Tom Tom aangeven dat er geen kaarten aanwezig zijn. Dat klopt, de Tom Tom kaarten gaan we in de volgende stappen installeren. Om de kaarten te kunnen gebruiken, moet er een speciale 'sleutel' van je mobiel toegevoegd worden.

5. Mobiel: Blader naar de map '\Intern geheugen' en kopieer het bestand 'ttnavigator.bif' naar je PC.

6. PC: Open dit bestand (ttnavigator.bif) met een tekst editor en ga op zoek naar de tekst 'DeviceUniqueID'. Hierachter staat de unieke sleutel van je mobiel

7. Mobiel: Kopieer het bestand 'tt7_keygen.exe' (vanuit de map waar het TomTom .cab bestand zich bevindt) naar de hoofdmap waar de kaart zich bevindt. Deze map ziet er ongeveer als volgt uit:



8. PC: Open een DOS-prompt (Start->Uitvoeren->'cmd')

9. PC: Ga naar de folder met de kaarten en voer het programma 'tt7_keygen.exe' uit, zoals hieronder te zien is. Denk eraan dat je je eigen DeviceID (=Unieke sleutel van je mobiel) gebruikt.



Opmerking: Wanneer er "Ok" op het scherm verschijnt, is alles goed gegaan.

10. Kopieer de complete folder met bestanden naar de 'root' folder van je mobiel. Dit is waarschijnlijk de map '\Intern geheugen'.

11. Start TomTom op je mobiel. Als het goed is wordt er automatisch een kaart gevonden.


TomTom voices (stemmen) installeren

Elke TomTom voice (stem) staat uit (in ieder geval) twee bestanden: een chk-bestand en een vif-bestand. Deze bestanden bevinden zich in een map 'voices' binnen de hoofdmap van je mobiel. Hieronder staat beschreven hoe je deze stemmen installeert.

12. PC: kopieer de map 'voices' van je PC naar de folder '\Intern geheugen' op je mobiel.

Opmerking: het is belangrijk dat deze map 'voices' heet. Anders worden deze stemmen mogelijk niet automatisch herkend/gevonden.

13. Mobiel: Herstart Tom Tom Navigator.

Als het goed is werkt Tom Tom Navigator nu naar behoren!

Verder nog vragen of opmerkingen? Laat een berichtje achter, of stuur mij een email.


Zie ook: