zondag 19 oktober 2008

Blogger site voor ASP.NET (C#/VB.Net)

Blogger software is hip, blogger software is handig. Ook wanneer het niet om het bloggen gaat. Met een blogger site kan je op een gemakkelijke manier de inhoud van je websites up-to-date houden. Met andere woorden, blogger software is de ideale CMS software.

Natuurlijk kan je je aanmelden voor een gratis blogger site op bijvoorbeeld Blogspot.com (Google). Maar wil je als web designer net eventjes iets meer, dan wil je op zijn minst de software op je eigen server kunnen draaien.

De voorloper op het gebied van gratis blogger software, is de blogger software van WordPress. WordPress bevat echt alle functionaliteit die je je maar kan wensen. Maar helaas is WordPress bedoeld voor php en MySql. Dit is verre van ideaal, wanneer je over een Windows server beschikt.

Als fanatiek fan van ASP.NET (2.0 en hoger), ben ik al langere tijd op zoek naar een variant die gebruik maakt van deze Microsoft technologie. Dit alternatief hoeft niet 100% de lading van WordPress te dekken, zollang het maar over dezelfde basisfunctionaliteit beschikt.


Blog Engine .Net: blogger software voor ASP.NET

Na enkele uurtjes zoeken op Google ben ik uitgekomen op de blogger software van Blogengine.net. Deze software is geschikt voor het .Net Framework 2.0, het is open source én het beschikt over de gewenste basis functionaliteit. Ook zijn er reeds verschillende themes beschikbaar voor download.



Hieronder zie je een aantal websites die zijn gemaakt met de blogger software van Blogengine.net:


Nu maar hopen dat er steeds weer nieuwe versies blijven komen.